Antropofagi

torsdag 14 december 2023

Dam matt för MP

[Uppdatering: Titeln på det här inlägget är fullkomligt ologisk. Det heter inte "kung matt."]

Då var det dags igen: Att låtsas som att biologiskt kön är en förhandlingsfråga. DN:


Antropofagi har tidigare dryftat frågan om dam- respektive herrklass i schack. Den stora frågan som nu måste ställas är: Om nu transkvinnor ska få tävla i damklassen, varför har man då överhuvudtaget könsuppdelade tävlingar? Finns det någon mystisk anledning till detta; någon mystisk anledning som dessutom försvinner när män byter förnamn och ändrar personnummer? Antingen borde schack kunna utövas helt könsneutralt; eller så borde transkvinnor uteslutas från damklassen; eller så har folkbokföringen magiska krafter.

Den andra frågan som måste ställas är: Får man byta in en bonde mot en ny dam nu? Får kungen gå hur långt som helst? Kan damen ställas i schack? Visst är det rätt transfobiskt med könsbinära schackpjäser?

***

Daniel och Märta. Kung och dam. Visst är det viktigt att miljöpartiets två språkrör alltid representerar de två biologiska könen?

Låt oss hoppas på följande scenario. En transkvinna efterträder Märta på posten som kvinnligt språkrör, medan Daniel sitter kvar. Hur tror ni debatten kommer gå?

Så djupt insnärjda som MP är i woke:ness och dålig filosofi är det väldigt svårt att tänka sig att de skulle blockera en transkvinna på posten. Det är ju sånt som socialkonservativa KD eller SD skulle kunna pyssla med!

Samtidigt kommer det vara rätt jädra skamligt att se en silverback som Helldén bredvis en bredaxlad karl i drag. De lite mer oldschool särartsfeministerna kommer förhoppningsvis gå i taket, och målkonflikterna i woke:ness kommer (som så ofta) blottläggas.

Jag drömmer om att denna dag skall komma snart!

***

Det finns dock en given out för ett könsdysforiskt identitetsförvirrat MP. Ett sätt att blidka särartsfeministerna utan att behöva sätta ner foten på endera sidan stängslet i transfrågan.

Det är givetvis att kicka Helldén och återinsätta Märta Stenenvis, men pumpad med manliga könshormoner. Göra Märta till transman.

Då får MP en språkrörsfunktion som både är klassiskt könsbinär biologiskt sett, men även fullkomligt gender-fluid med avseende på socialt kön.

En transkvinna och en transman på språkrörsposterna. Det, eller ett transfobiskt MP. Eller, återigen, det mest troliga (i detta förvisso otroliga scenario): Patriarkatet vinner igen. Två män som chefar. Över alla landets strålkvinnor och antroposofer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar