Antropofagi

lördag 30 januari 2016

Blott 270 meter

Den som idag har befunnit sig på t.ex. Norrmalmstorg, eller på annat sätt bevakat händelserna, har förstått att rasister och nazister och främlingfientliga och invandringskritiska och svenskvänner och alla dessa egentligen mycket disparata grupper nu som av en händelse – ja en synnerligen sinnessjuk slump faktiskt – har kunnat enas över en visserligen ganska obetydlig, futtig skulle vissa säga – ja "futil" var nog ordet – liten itty bitty fråga; asyl- och invandringspolitik.

En dikt (löst lånad från Jim Gaffigan) på det:

Bibbedi
babbedi
BACON!

Om någon missat, så har alltså en SD-politiker tillsammans med Avpixlat anordnat en demonstration som har varit välbesökt av såväl SDare som SvPare, samt fotbollsklubbarnas firmor. I alla fall de senare bildade igår även medborgargarden för att misshandla ensamkommande flyktingbarn i Stockholm City. (Här finns lite film från fredagskvällen.)

Flera mediala aktörer, samt polisen, har bagatelliserat och indirekt legitimerat händelserna. Polisinformatörer ska ha förklarat fredagskvällens våldsamheter med "löningshelg", och TV4 ha kallat dagens manifestation för "asyl och regeringskritisk" – ändå något av en eufemism i sammanhanget. (Ack polisen!)

Antropofagi vill dra sig till åminnelse den debatt som var hela anledningen till Antropofagi-bloggens bildande (se t.ex. här, här, här, här, här, här och här). Det handlade då om höger vs. vänstervåldet. Den vanliga borgarskribent-vinkeln var att vänstern bagatelliserar vänsterextrema och vänstervåld.

Det är således dags att åter be borgarna att sluta stjäla kor, dvs. att iaktta ett minimum av konsekvens. Om bagatelliserings-trenden står sig, och fortlever på t.ex. DN:s och SvD:s ledarsidor, kommer Antropofagi bli bedrövad men alls icke förvånad. Helmersson är redan igång på Twitter.


Google Maps berättar att Norrmalmstorg befinner sig 270 meter ifrån Stockholms Synagoga. Där finns ett minnesmärke med 8 500 namn som minner om "mördade anhöriga till dem som överlevt och kommit till Sverige".

DN:s rapportering citerar IRM-grundaren Henrik Johansson angående demonstrationen:

"Det är lite anmärkningsvärt. Jag har inte sett medlemmar ur Svenska motståndsrörelsen, Nordisk ungdom, gamla medlemmar i Svenskarnas parti, gamla Sverigedemokrater och medlemmar från två 'firmor' tillsammans tidigare." (Antropofagis länkar.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar