Antropofagi

fredag 15 januari 2016

Den blinda rättvisan

Alla är på Margot nuförti'n. Tanten har ju beklagat sig över Israels förhållningssätt till de sk. mänskliga sk. rättigheterna. Då ska Margan ha på taffsen, så klart. Ge na va na tål. Släng av sleven. Spö stut stryk slag. Eller?

Effekt: *häftigt rewind-ljud*

Israel är bovar. Dessvärre. Jättesynd att världens enda judiska stat blev så dåligt. När den judiska kulturen i stora drag är så fet, rolig, och smart. Så blir det kanske, när ett rike upprättas av fel anledningar, vid fel tidpunkt, på fel plats. Eller, så blir det kanske när alla länder runtomkring vill förinta nationen ifråga, och när gränserna ritats upp av avdankade kolonialmakter som just låtit ett jätte-jätte-vidrigt mega-folkmord hända och skäms för detta.

Också: Borgar-ledarskribenter är spinn-doctors. Dessvärre. Har Margot Wallström beef med Israel, då kommer borgar-spinnarna att spinna om detta. Hur rimlig kritiken mot Israel än må vara. Eller?

Effekt: *häftigt rewind-ljud, möjligen ackompanjerat av en DJ-remix-tuta*

Kan en då inte kritisera Wallström, bara för att en anser att Israel utvecklats till en rasistisk och militaristisk skurkstat? Smakar på detta:

Wallströms pipa ljuder inte särdeles gärna avseende Saudiarabiens... Eller?

Effekt: *häftigt rewind-ljud, möjligen ackompanjerat av en DJ-remix-tuta och typ DJ Drama som skriker REEEEWIND!*

Den som kommer ihåg kommer ihåg att Wallström från borgarhåll kritiserades för att gå för hårt åt även saudierna. Och att även detta ledde till lite krisigt läge. (Även Ryssland har blett sura.)

Vi kan konstatera att Wallström tycks vara relativt konsekvent i sitt agerande. Det går alltså ej att avfärda Wallström utifrån att hennes heliga vrede regnar ned godtyckligt. Wallström kritiserar de som kritiseras bör, utan, vad det verkar, någon motherfucking mercy.

(Relaterat om Saudiarabien: Icke omöjligt scenario; svåra frågorklimatkrig; dagens text. Relaterat om Israel: We'll see. Relaterat om Ryssland: Prediktion.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar