Antropofagi

fredag 20 juni 2014

Vi är råttor

Expos vitbok ger lite historik över det rasistiska partiet Sverigedemokraterna. Perfekt komplement till det här resonemanget. Samtidigt går folk (men kanske framförallt fä) i taket efter att The Telegraph beskrivit SD som ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, t.ex. här.

Troligen lever vi mitt i ett psykologiskt experiment, där illasinnade forskare försöker reda ut hur mycket relativisering och nyspråk vi människor är förmögna att klara av innan vi blir galna.

Medan surrealismen gör sig påmind i rasist-debatten, talar näringslivet i samma gamla vanliga tungor som alltid. T.ex. om det förträffliga i att det hittats på en drönare som kan skjuta strejkande arbetare. SvD Näringsliv skriver bland annat att de första 25 beställningarna kommer från gruvföretag i Sydafrika. Nähä.

Det ryms på något sätt ett underliggande hot i att SvD Näringsliv skriver om denna fantastiska produkt, samtidigt som Allians-politiker och "liberala" debattörer hetsar mot människors rätt att strejka (t.ex. här). Jag tänker så klart på Veolia-härvan. Att högern vill utöka prekariatet är klarlagt. Det är inte ens något de smyger med – anställningar ska vara osäkra.

Pallar ni icke avskedas och återanställas under osäkra anställningsformer, då kommer drönaren och skjuter er. Men det är ingen fara – det är bara en nödvändig del av experimentet. När försöksråttorna väl blir galna av alla retoriska krumbukter, lögner och rökridåer, då kan de behöva lugnas ned medelst en Skunk Riot Control Copter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar