Antropofagi

söndag 13 december 2015

Icke omöjligt scenario

Klimatförhandlingarna ledde inte till tydliga skrivningar om utfasning av fossila bränslen. Detta pga. Saudiarabien. Ni vet det där landet som Svensk Näringsliv älskar att exportera (t.ex. vapensystem) till. Det där landet som är själva antitesen till en demokrati. Som sponsrar alla terroristgrupper som vi hatar, som t.ex. IS och Al Qaida, och som överlag ligger bakom radikaliseringen och militariseringen av politisk islam i hela världen. Saudiarabien, som bygger sportarenor med slavarbetares liv som insats.

(Officiellt avskaffade Saudiarabien slaveriet 1962 – i samband med det frigavs ca 30 000 slavar. I praktiken lever dock än idag den extremt stora andelen utländsk arbetskraft under i livegenskap. Säger t.ex. Amnesty.)

(Saudiarabien, som lyckas passera genom världspolitikens korridorer utan att klassas som en skurkstat. Varför låts de hållas? Varför används spaltutrymme till att negga på t.ex. Venezuela, när Saudierna finns? Fucking intervenera, Nato. Där och i Nordkorea, omedelbart.)

Klimatförändringarna kommer fortsätta att skapa extrema migrationsströmmar i världen. Europa kommer att gå fortsatt bananas, den fria rörligheten inom EU avskaffas, och högerextrema partier kommer att bli dominerande i allt fler länder – såsom nyss skett i Polen och som riskerar att ske i Frankrike. Plötsligt är Europa ett gäng isolationistiska och superrasistiska furstendömen, omgärdade av taggtråd, med Sverigedemokratisk vetenskapsfilosofi som ledstjärna. En dystopi av lika delar Europeisk medeltid och nazityskland-flavor.

Så får vi försöka överleva, i vårt anletes svett, genom att odla potatis på taken och idka en diskret men ack så proteingivande kannibalism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar