Antropofagi

söndag 20 december 2015

Veckans läs-måste

Björn af Kleen är en sinnessjukt bra journalist. En söndags-DN med det här reportaget får en liksom att blunda för Helmersson och Kjöller och deras gelikar. af Kleen skriver som en mästare, och drar estetiskt perfekta linjer mellan ideologi, historia, organisation, persongalleri, och internationell politik.

af Kleen reder ut vilka som röstar på SD och varför, och klargör i ett slag Anonym Internetz-rappares problemställning. Är det skammen i kroppen hos mannen på botten som föder agg? Bruna skjortor från Östermalm till Köpenhamn är ju överklass.

Det är inte första gången af Kleen gör sig ett namn på Antropofagi-bloggen. Neofeodalismen, skallsamlandet och Svenska Motståndsrörelsen är alla delar på spettet. Dagens DN-reportage sammanfogar nationalismen, den akademiska nazismen/rasbiologin, och överklass-brunskjortismen på ett förtjänstfullt sätt, och låter komponenterna förenas i beskrivningen av SDU och deras associerade rörelser och personer.

Här är det alltså universitets-nazism vi snackar om. Maktens uttalade biologiska rasism. Plötsligt känns Strömqvists Lilla Drevet-prata om Athena Farrokhzads sommarprat oerhört aktuell. Var det inte egentligen en utopi som Farrokhzad beskrev med sin underbara poesi? (Minns ni hennes sommarprat?)

(Relaterat ang. SD/rasism: Normaliseringpolitik; diskursiv karta; pogromer; Arne Anka; rasister per definition; alla ben samtidigt; motion och mord; fjärde ryttaren; naturligtvis; rasist-nazister; inskränkthet; bönderna; ilskna gåbbar; forskning på't; etcetera. Relaterat ang. Farrokhzad: Detta, detta, detta, detta)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar