Antropofagi

torsdag 6 maj 2021

Högsta Konungen

För att hantera de komplexa frågor om ansvarsutkrävande som tenderar att uppkomma inom statsförvaltningens område, har konungariket beslutat att inrätta en Högsta Konung i ett rum i regeringskansliets innersta. Högsta Konungen styr landet och har det fulla ansvaret för allt som beslutas och/eller genomförs av de lägre befattningarna såsom President, Statsminister, etcetera, ända ner till lokalvårdare, vaktmästare, parkeringsvakt, eller för den delen Du & Jag.

Det fina med Högsta Konungen är att den är en bebis. Bebisen är bara tre månader gammal!

Därutöver hålls bebisen helt isolerad från omvärlden. Ingen information av något slag får länga in till bebisen. Den skall ständigt hållas ovetande.

Alltid när man öppnar och tittar så är bebisen död. Den kan ju inte klara sig själv, men den är ensam.

Bebisen har Högsta Ansvaret. Den vet ingenting, och den kan inte svara på några frågor. Det finns goda skäl att misstänka att den oftast inte ens är vid liv. Den kan ha dött bara någon dag efter att den byttes ut.

I regeringsformens 1 kap. (Statsskickets grunder) 6 § kan alla läsa: 

Högsta Konungen styr riket. Den är ansvarig inför riksdagen, media, och allmänhet, samt andra staters ledare och överstatliga organisationers granskningar. Högsta Konungen ska vara en bebis om cirka tre (3) månaders ålder. Den skall hållas inlåst och avskild från Världen Däromkring, och bytas ut med regelbundenhet (ca 2-3 månaders intervall).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar