Antropofagi

onsdag 5 april 2023

Mer om diktatoriellt självmord

Som sagt verkar den goda kraften bland annat genom att auktoritära system blir dåliga på att aggregera korrekt information. De blir helt enkelt mortidinala bekräftelsespeglar för Härskaren, och därmed usla prediktionsmaskiner för att agera effektivt i världspolitiken.

Låtom oss exemplifiera utifrån Svenska Dagbladets artikel:
"Som FSO-avhoppare kan han ge en unik inblick i Vladimir Putins hermetiskt tillslutna värld. Enligt Karakulov arbetar presidenten hårt – ofta går han inte till sängs förrän vid två-, tretiden på natten. Han använder varken internet eller mobiltelefon och omger sig uteslutande av människor som till synes avgudar honom.

– De kallar honom ”chefen” och dyrkar honom på alla sätt och vis, säger Karakulov om sina kollegor inom FSO.

– Han får bara information från sin innersta krets, vilket betyder att han lever i ett informationsvakuum.

Enligt Karakulov har Putin blivit märkbart mer paranoid sedan beslutet att invadera Ukraina i februari 2022. All mat inspekteras och testas av en specialgrupp. Presidenten undviker flygresor – framför allt med hänvisning till att de kan spåras – och reser i stället helst med sitt specialdesignade pansartåg.

Under resan till Kazakstan i oktober beordrade han att en bunker vid den ryska ambassaden i landet skulle utrustas med en särskild säker kommunikationslina – en förfrågan som Karakulov aldrig hade fått tidigare.

– Som jag förstår det är han helt enkelt rädd, säger han."

Det verkar sannolikt att Putin inte får så bra underlag att fatta beslut utifrån. (Att han åker i "pansartåg" är också en stark indikation på att han börjar bli riktigt wacko!)

***

Livet förnekar sig icke utan stöter ut sina cancersvulster i dödens automatiska kloak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar