Antropofagi

torsdag 28 augusti 2014

Uppföljning av några gamla trådar

Jag har tidigare nämnt hur hyckligt/hyckleriskt det är att högern bölar över Esbatis "tjänstefolk", när sidor som förmedlar hushållsnära tjänster heter t.ex. piga.nu och tjänstefolk.se. Nu har Esbati och den rabiate Martin Ådahl (c) battlat ut det på TV4. Kolla't. Ådahls osaklighet är stor, helt i linje med den gängse höger-argumentationen.

Jag har tidigare också löjlat mig över Fp:s falska feminism. Kanske kan en kritisk läsare tycka att jag antar det falska i denna feminism lite väl lättvindigt. Då kan det vara intressant att läsa den här kartläggningen. Det är tveklöst så att folkpartistisk politik leder, och har lett, till ett ökat lönegap mellan kvinnor och män.

Jag beklagade mig för länge sedan över att Janne och Belinda ska få ett eget teveprogram i samband med valet. Igår fick vi se det första programmet på SVT. Det kan konstateras att programmet var uselt, men därför samtidigt harmlöst. Ingen kan rimligen se den skiten som ett inlägg med någon som helst politisk bäring. Blott en pur idioti. (Bakjour sammanfattar det hela mycket bra.)

Avseende den argumentation jag driver här kan det vara intressant att läsa Juridikfrontens klargörande om yttrandefrihetsbrott och nationalsocialism. Det är alltså lagligt att sakligt diskutera nationalsocialism "och plädera för den sakligt", samt att bekänna sig till nationalsocialismen. Dock är av SvP praktiserade hälsningar och använda symboler i flera fall att betrakta som hets mot folkgrupp. Således skulle polisen kunna ge nazisterna tillstånd att demonstrera, och sedan omedelbart lagföra dem när de börjar heila och vifta sina flaggor. Problemet löst! Istället väljer ordningsmakten att ge en familjefader sex stygn i pungen. Ack Skånepolisen, varför detta ständiga klåperi?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar