Antropofagi

söndag 2 juli 2017

Aron Flam och islamofobi

Antropofagi har tidigare påstått att Aron Flam befinner sig rätt långt ner i den hala backen mot islamofobi (tillsammans med Sam Harris, mind you). Den här intervjun indikerar emellertid att Aron kan skilja på muslimer och islam, och förhålla sig relativt sakligt till frågan.
 
 
Antropofagi har tidigare även varit inne på frågan om huruvida islam är bättre eller sämre än andra religioner. (Ompröva sin tes och ompröva sin omprövelse; motherfucker Vilks; ideologi = religion.) Liksom Haider är Omar Makram Anti inne på att Koranen ses som guds ord, och därför lämnar mindre utrymme till tolkning än t.ex. Bibeln. Således är reformationsutrymmet mindre i islam än i kristendomen. Kanske är det så, kanske.
 
Oavsett om denna intervju är trevlig och uppvisar en saklig Flam, så tyder andra framträdanden (intervjun med Arg Blatte samt senaste medverkar i Arkiv Samtal) att Flam ofta är hög på tjack. Detta verkar ha viss effekt på grad av saklighet, intellektuell hederlighet, och förmåga att producera sammanhängande meningar. Att skilja mellan amfetamin-missbruk och islamofobi kan således vara vanskligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar