Antropofagi

söndag 10 mars 2019

#svpol-prediktion, del 2

And about that. Något som kommer att underlätta för Dambergs mittenkoalition är att SD har kört i taket. Ja ni hörde. SD har exploaterat de potentiella väljare som finns i befolkningen. SD:s Kuznetskurva har peakat. Så många fler SD-mandat blir det icke, och således kommer (s)+(mp)+(c)+(l) kunna köra på med viss support från vänsterflanken (v), liksom högerflanken (m)+(kd).

Warum-rum?

Anonym Internetz-rappare rappar i ett av sina ännu opublicerade verk - "Förbudstid" - om narkotikapolitiken. Första versen lyder:

Alls ingen Anslinger/
Säger mot Beijeroth - eran Harrison Act/
kan inte stoppa mig, för jag har en baltiskt kontakt/
så jag kan proppa mig, full med både svampar och tjack/
Utan förbud, ingen Capone/
Utan tabu, ingen passion/
Utanför nu, ingen pardon/
men du vet att det de sjuka vill skjuta är ingen person/
Lägger ner nålen... På vinylen/
hör fiolen ur dekoren/
Känner stålet slå, på rekylen/
drar pistolen ur resåren/
De'e sån matcho-skit/
de' e' bly mot din fiendes batch och bit/
En territoriell komponent, för varje kompisgäng/
som driver knarktrafik/

Det är den fetstilande raden som jag vill dröja mig vid: "Utan tabu, ingen passion." SD har förlorat all sin chock-value. Det finns föga som kittlar kvar. Målkonflikterna feminism/antirasism dröjer sig bara kvar längst ut i vänster-periferin. Socialsekreterare landet över jobbar mot hedersrelaterat våld och förtryck utan att tänka twice. Brå utreder ökningen av sexbrott sedan 2015, och varenda politisk skribent med bläck i pungen sågar flyktingamnestin. Det är sedan länge ute att drygt 80 procent av de marockanska gatubarnen var över arton. BUP:s myckna överbelastning sjunker löpande i och med åldersnedskrivningarna.

Alla de fina tillfällena att ropa att kejsaren är naken har förvandlats till nudiststränder. Alla ba' "eeeeh, ja, frågan är varför du är påklädd!"

Exakt var den analogin tog vägen vet ingen. Men, det vi vet är att SD numera mestadels måttar sparkar mot öppna dörrar. Om man vill vara vänlig mot dem så har de gjort sitt jobb. Ett annat perspektiv är att de har polariserat debatten nog att försena pollettens nedtrillande med sisådär 50-10 år. Vilket som är rätt vet jag inte.

SD:s framsteg har givetvis inte bara sprungit ur thrillen i att säga förbjudna saker, eller ur übermensch-känslan av att genomskåda etablissemanget. Nej, det är även peniafobin, dummer. Och där har nog någon slags ekvilibrium nåtts med avseende på hur många som tycker sig kunna tjäna på etablissemangsomstörtande symbolröstande. Det är också förmodligen en fråga om utbildning, och naturligt IQ. Även här har SD nog exploaterat vad som exploateras kan.

Vad jag säger är att SD:s usp är död - när sossarna redan stängt gränsen - och att deras profilväljare trots allt finns i begränsad upplaga.

Varför rösta på ett SD som vill spränga källarmoskéer, när de lite mer proffsiga politikerna vill samma sak? Då är det bara Sjöbogänget kvar som vill rösta på dig, Jimmie, och det gänget tycker nog ändå att du "gått till sängs med sju-klövern" vid det här laget. För att citera "Bolcjek".



Indikation på att jag har rätt är att SD inte underskattades, utan överskattades, i opinionsmätningarna inför valet i höstas. Man kompenserade för att SD normalt sett underskattas - folk pallar inte vara öppna med att de röstar SD. Men, nu är stigmat så svunnet, att mätningarna istället blev fel åt andra hållet, när man försökte kompensera för en skam-effekt som inte längre existerar.

Andra indikationer på att jag har rätt är hur SD försöker nå ut till andra grupper, t.ex. kvinnor; deras vanliga garde är uttömt eller har gått vidare till tyngre droger. Och för de presumtiva väljare som inte är kognitivt eftersatta, men som gillade "sanningssägandet", så finns det ju också alternativ, nämligen Medborgerlig Samling. Utan andra jämförelser, så är det helt enkelt så att SD:s monopol på att tala ur skägget är brutet.

SD:s väg till makt är i dagsläget ytterligare normalisering och att göra något av de mandat man redan har (och förmodligen kommer behålla). Genom att få till den där socialkonservativa högerflanken med moderaterna och kristdemokraterna, så kan SD bli en maktfaktor att räkna med. Men, öka kommer de inte göra längre, mer än på marginalen.

Detta äro min prediktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar