Antropofagi

fredag 28 februari 2020

Prediktion Covid-19

Antropofagi vill ställa en prediktion: Vi kommer alla att drabbas av Covid-19, och hälso- och sjukvården kommer inte ha någon beredskap i termer av uthållighet. Dödligheten kommer inte bli jättehög, men högre än väntat pga. att för få kommer att kunna få adekvat vård. Dessutom kommer belastningen på hälso- och sjukvården ge upphov till massor av andra - hanterbara men tragiska - negativa effekter. Vi kommer knappast få se någon samhällskollaps, men det kommer att visa sig hur dålig krisberedskapen är i termer av tillgång på läkemedel, vårdplatser och personal.

Premissen för ett ofrånkomligt utbrott är att det faktiskt finns symptomfria, smittsamma virusbärare. Men sannolikheten för ett utbrott är väldigt stor också om bara infekterade personer smittar under inkubationstiden, som verkar vara lång.

Att hälso- och sjukvården inte är redo vet vi sedan tidigare. Den krisberedskap som finns gäller plötsliga enskilda händelser med massiva skadeutfall - inte långdragna epidemier. Det räcker ju med en vanligt VABruari för att sätta SÖS i stabsläge, liksom. Och eftersom Region Stockholm slänger bort alla pengar på Närakuter, vårdval, chefsjobb på Nya Karolinska, och BCG-arvoden, så finns det inga resurser kvar till att anställa hälso- och sjukvårdspersonal ens i den enda region där det inte föreligger en massiv kompetensförsörjningsproblematik!

Oh the shitty shit-shit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar