Antropofagi

onsdag 28 januari 2015

Förhuds-diskussion, del 2

Antropofagi mottag i dagarna följande meddelande på elektronisk väg:

"Tack för ditt mail [Antropofagi]. Vi är ledsna att vi inte alltid hinner svara på alla frågor. Även om vi i första hand försöker behandla de frågor som kommit in på senare tid kan det hända att vi tar med en äldre fråga också när vi publicerar svaren på hemsidan och att en del av de nyare frågorna får vänta. Men det lönar sig att vara ihärdig som du varit! Nu ska du få svar.

Om du läser hela sammanhanget kring 1 Sam 18:27 finner du svaret. Det står i vers 25 att 'Kungen begär ingen annan brudgåva än förhudarna av etthundra filisteer som hämnd på kungens fiender.'
Vad som skedde var att David inte bara slog de etthundra filisteerna som var kungens pris utan han slog tvåhundra.

När David senare hänvisar till händelsen i 2 sam 3:14 och säger 'Ge mig min hustru Mikal, som jag tog mig till priset av etthundra filisteers förhudar' så säger ju David bara att priset var etthundra förhudar och han betalade det och det stämmer ju. David betalade priset som kungen satt och David betalade mer än det.

Det här är ett bra exempel att det ofta kan vara att förstå enstaka bibelverser om man inte läser dem i sitt sammanhang. Hoppas du blir nöjd med svaret!

Mvh

BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING"

En får anta att meddelandet är avsett att besvara den här frågeställningen.

(Observera även att det inte är första gången som Antropofagi delar med sig av sin personliga korrespondens – se även det här blogg-inlägget.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar