Antropofagi

fredag 9 maj 2014

Holism

Nazister tågade på första maj. Från ca 2:00 kan man se hur några sköna SvP-funktionärer misshandlar en motdemonstrant på ett onekligen ganska brutalt sätt.


Trots att SvP gång på gång visar sig på styva linan (vilket jag nämnt här, här, här och här) försöker Uppdrag Granskning likställa nazister och vänsteraktivister – en klassisk fail.

Här är en bild gällande pris-utvecklingen i USA.
Att se kreativt på verkligheten är ju Josefsson & CO i och för sig rätt bra på (jag nämner t.ex. en viss debatt-debatt här). Ett prime example är när UG ville förneka barnfattigdomen, genom att anföra att barn får mat i skolan, samt att många har mobiler. Här missar man en rätt viktig grej som kommit upp på sista tiden: Även om kostnaderna för teveapparater, hemelektronik och telefoner har dalat kraftigt de senaste åren, så har kostnaderna för sjukvård och utbildning generellt sett ökat. Alltså: Mammons usla mutor dugga tätare, men förutsättningarna för att leva ett värdigt människoliv och röra oss mellan sociala stratum minskar ständigt.

Inför valet blir också konspiratörerna mer rättframma – återigen försöker nyliberalerna kringgå demokratin. Attendo försöker få sina anställda att rösta på Alliansen. Det känns inget vidare att arbetsgivare utövar press på arbetstagare på det här viset.

Partiledardebatten på SVT var en parodi på sig själv. Moderatorerna var grymt biased, tystade oppositionen så fort de fick ordet, men kröp för Reinis och hans hantlangare, vilka tilläts babbla planlöst i minuter i sträck. Skrämmande nog är Åkesson också milsvida bättre debattör än både Hägglund, Björlund och Lööf, vilka är häpnadsväckande usla. Reinis har viss skill, men framkommer likväl som förbannat osympatisk när han framlyfter fattigdom som ett bra incitament i arbetslinjens Sverige. Efter att ha sett debatten är det för mig obegripligt hur man inte kan rösta på antingen Sjöstedt eller Fridolin.

Men Schyman är ju naturligtvis icke att förglömma! Kvinnan slaktar det politiska etablissemanget. Jag nämnde hennes Värvet-snack här, men lyssna hellre på hennes medverkan i podcasten Genier här. Något av det fetaste med Schyman är att hon inte kommer från den politiska klassen. När samtliga skånemoderater heter Sonesson och upphandlar sin farsas vårdbolag för skattepengar, och när samtliga andra politiker är gifta med samtliga andra, och för övrigt barn till desamma (ungefär), så känns det fresh med någon som har haft ett riktigt jobb och levt ett riktigt liv. Det är viktigt att ha lite erfarenheter som inte kommer från ungdomsförbund eller reservat – lite andra perspektiv.

För att i allmänhet tillskansa sig fler perspektiv tror jag att det kan vara vettigt att lära sig skilja på försvara och förklara. Därmed tror jag att Jonas Thente har helt rätt i mycket han skriver här – det kan vara värt att försöka förstå varför folk ofta beter sig som vore de dumma i huvudet. (Det kan ha att göra med att priset på teven sjunker, och priset på examen stiger.)

Den partiledardebatt som fick mindre uppmärksamhet var den i riksdagen inför EU-parlaments-valet. Problemet med neofeodalismen är ju ständigt aktuellt – den som tycker att mina tidigare alster verkat konspirationsteoretiska kan ju läsa den här artikeln från SvD. Det är mycket riktigt kungahus och adelsmän som plockar hem det mesta av EU:s budget, vilket måste anses vara rätt nasty. Lika viktigt eller viktigare är väl dock frågan om TTIP – ska vi verkligen storföretagen få inskränka demokratin? (Läs mig här och här.) Min uppfattning är att endast Vänstern är helt tydliga mot TTIP, men att även MP och Fi gör sitt bästa för att problematisera saken. Alliansen är föga förvånande helt för, och helt okritiska.

Rassarna i riksdagen får så klart hållas. Nyligen bladdrade en riksdagsledamot för SD om befolkningsutbytet i Kalmar län (skriver IRM om här). Normaliseringen fortgår. SD är rasister, men ska slippa kallas för det. Uppdrag Granskning gör teve om hemska vänsteraktivister istället. Teven är billigare än någonsin att köpa, och den totalitära kapitalismen styr utbudet.

Rasismen, valresultaten, fördumningen, konsumismen, debattens riktning: Allting hänger ihop. Och det är en äcklig känsla att inse det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar