Antropofagi

onsdag 14 maj 2014

Humor i 95-miljarders-klassen

[Här sågs tidigare inbäddad video innehållandes Olofssons kommentarer ang. Nuon-affären.]
Maud Olofssons "svar" är så underbart härligt. Nästan värt 95 miljarder av våra gemensamma pengar. Men klart är i alla fall att antigen Reinis eller Olofsson har ljugit. Förmodligen Reinis, och detta i Konstitutionsutskottet, vilket typ skulle få honom kickad från statsministerposten.

Vattenfall är för övrigt en sinnessjuk verksamhet, körd på skattepengar. På tal om TTIP:s bisarra investeringsskydds-mekanism (här och här) har Vattenfall stämt Tyskland för att man efter Fukushima fick för sig att avveckla kärnkraft. Man skiter i allt vad gröna energislag heter, och köttar dagbrotts-kolgruvor som det var tidig industrialism.

Svenska företag har å andra sidan alltid varit miljöbovar av en kaliber som passar en Fantomen-tidning.

I dagarna har Boliden, ett av Sveriges största företag, stämts för att ha dumpat gift i Chile. Svenskt avfall har gett chilenska barn cancer sedan 1985. Men Sveriges välstånd bygger inte bara på gruvbrytning – även skogsbruket är centralt.

I P3 Dokumentär berättas historien om hur svenska skogsbolag sprutade agent orange på kanadensiska ursprungsbefolkningar. Jag överdriver inte. Hormoslyr, giftet som man använde, är ungefär samma sak som agent organge, dvs. ett oerhört giftigt avlövningsmedel som ger folk cancer. Och som har gett upphov till mycket bra rapp:
[Uppdatering: Här var tidigare en låt inbäddad. Innan Grooveshark släcktes ned.]
Agent Orange (Dirty) by Pharoahe Monch on Grooveshark
Pharoahe Monch döpte en hel dänga till agent orange.
[Uppdatering: Här var tidigare en låt inbäddad. Innan Grooveshark släcktes ned.]
Sleep Now in the Fire by Rage Against the Machine on Grooveshark
Zack de la Rocha skaldar bland annat om "the agents of orange, the priests of Hiroshima".
[Uppdatering: Här var tidigare en låt inbäddad. Innan Grooveshark släcktes ned.]
Uncommon Valor by RA The Rugged Man Ft. Jedi Mind Tricks on Grooveshark
RA var kompis med Biggie.

RA the Rugged Man, som här ovan tillsammans med Jedi Mind Tricks passande nog rappar från en amerikansk soldats perspektiv, är barn till en vietnamveteran som blev sjuk och dog av agent orange. RA lägger andra versen, som bland annat går:
I must've died then I woke up, surprised I'm alive
I'm in a hospital bed, they rescued me, I survived
I escaped the war came back, but ain't escape Agent Orange

― “Uncommon Valor: A Vietnam Story” by R.A. The Rugged Man
Nåväl. Miljöbovar i all ära. När vi väl är inne på svensk export och krig på samma gång är det svårt att inte nämna alla kanoner vi kränger.

Den här häftiga bilden snodde jag från DN. Kan avslöja att siffrorna ökat kraftigt sedan 2010, särskilt vad gäller försäljning till diktaturer.

Här samlar DN en massa artiklar om vapenexport. Bland annat kan man läsa att Björling (m) gärna säljer vapen till diktaturer – vilket i och för sig Socialdemokraterna också har gjort i alla tider.
[Uppdatering: Här var tidigare en låt inbäddad. Innan Grooveshark släcktes ned.]
Dynamit (feat. Peps & The Peptones) by Timbuktu on Grooveshark
Timbuktu har länge tyckt illa om vapenexporten.

Men, så länge ministrarna skolkar från KU så lär vi ju inte få bukt med den saken heller. Tack hur som helst till Maud Olofsson som åtminstone ger oss lite valuta för skattepengarna i form av komik. Inte som den tradige Reinis, som bara talar nedsättande och glor skevt med sina fuktiga puppy eyes.

Förresten, är jag något på spåren här – kränger vi miljögifter och granater för att Vattenfall ska kunna sprätta iväg förtjänsterna på shopping nere i Europa? Det känns inte riktigt värt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar