Antropofagi

onsdag 8 oktober 2014

Rätt till vinst

Immortal Technique gör poesi av det Antropofagi försökte säga här. Lyssna på en fin låt:


They wanna condition your brain when they get in there/
to make you believe that the wall's always been there/

En av den totalitära kapitalismens strategier är att normalisera det sjuka. Muren ska bli en vana, inte längre något extremt. Det är därför borgarna skriker att vi inte kan ta tillbaka jobbskatteavdragen, och inte vända på privatiseringsvågen.

Löjligt är höger-bölet om det lilla som Löfven och gänget vågar försöka sträva mot. Slightly höjd skatt för de som tjänar över 50 000 – hur kan en ens våga böla? (Jämför gärna med detta.) Och välfärdskapitalisterna, hur menar ni "expropriering"? Utebliven vinst är inte stöld. (Ni måste ha trott för mycket på TTIP.) Däremot är eder expropriering av skattepengar definitivt både stöld och oskäligt.

Analogi: Det blir inget kul fotbolls-VM om alla hävdar att de har rätt till vinst. Och om ni dessutom biter någon i axeln, då blir ni avstängda. Sånna är reglerna.

Lämpligt, förresten, att när Antropofagi läser Fanon hoppar en ur "härskara[n] av [...] vilseledare" upp ur lådan och berättar att kolonialismen var något mycket bra. Antropofagi försöker ofta hålla en trevlig ton, men Ulf Nilsson (vem det nu är) verkar vara lika dålig på att tänka som på att skriva.

Avkolonialisering beskrivs, av samma kast av vilseledare, som ett förfall. Den kolonialiserade har ju alltid varit kolonialiserad, hur ska hen klara sig utan kolonialisatören?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar