Antropofagi

fredag 10 oktober 2014

Ropen om loopen ska tystna

Även om det är pyttesmå steg, så går de i rätt riktning. Omval eller ej ligger i SD:s händer, vilket känns synnerligen olustigt. Lööf m.fl. har redan blivit stygga och stingsliga av att sitta i opposition – utspelen är arga och osakliga, men that's the way of the borgare. Även om orosmolnen är många, så kan Antropofagi inte annat än att njuta av de solstrålar som ändock träffar pannan. Efter åtta år av politisk depression verkar humöret plötsligt vända uppåt. Löfven och gänget kanske inte är så jävla illa ändå, och V inte så jävla utanför. Loopen, mina vänner, kan visa sig vara bruten.

Höjd skatt för höginkomsttagare är jättebra. Men, 50 000 är på tok för hög brytpunkt. Antropofagi vill se en brytpunkt på 30 000, samt ett lönetak på 100 000 – mer än så ska ingen kunna tjäna.

Vidare anser Antropofagi att fixeringen vid skatt på lön är lökig. Viktigare är att beskatta vinst, för att tvinga företag att återinvestera i verksamheten, samt beskatta förmögenhet, för att distribuera mera av penga-högarna och verkligen utjämna. Antropofagi ser att en hade kunnat beskatta lön med 100 procent i flera generationer, och ändå inte komma åt den ekonomiska ojämlikheten. Förmögenheterna och vinstmaskinerna måste nås med andra skatter.

Emellertid, även om cykelturen blir lång så är det gött att veta att vi äntligen åker åt någorlunda rätt håll, och att gruppledaren äntligen plockat fram kartan och kompassen. Vi kanske trampar fram på leriga omvägar med punkade däck, men framåt går det. En dag ska vi vara i mål. Glädjen är outsäglig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar