Antropofagi

måndag 17 november 2014

Rasistendomen

Antropofagi har tidigare skämtat om att KDU:s ordförande är islamofob, samt utförligt diskuterat varför KD är den felande länken mellan SD och normal-högern. Liksom svängdörrarna mellan SvP och SD ofta anförs som ett argument på hur SD är ett rasistiskt parti, kan nu en svängdörr mellan KD och SD iakttas. Gunilla Gomér är först igenom.

När socialkonservativ light självdör, dvs. när M slutar stödrösta på KD, kommer då en väljarflykt ske till SD? Jepp, säger Antropofagi. Om inte M tolkar den egna väljarflykten till SD som ett tecken på att man ska bli mer öppet rasistiska, vilket mycket tyder på. (Var och varannan moderat som uttalar sig nuförtiden vill att det ska bli "högre i tak" i partiet, och på kommunal nivå samarbetar M och SD redan i stor utsträckning.) I så fall kanske somliga kristdemokrater kan hoppa på M-arken när den egna skutan sjunker, men som Antropofagi tidigare påpekat pumpar ju den moderata nyliberala ådran inte samma blodgrupp som KD. Transfusionen av husmoders-hyllande blodkroppar kommer således främst slangas över till SD.

Det festliga med Gomérs lilla utspel är att hon följer tradition, som det heter med en hiphop-anglicism. Gomér känner sig "mobbad" inom KD. Detta är en typ-reaktion bland svenska rasister, en reaktion som aktiveras när någon inte håller med rasisten, eller när någon påpekar att rasisten är rasist.

Kommer halva KD hoppa av till SD? Eller kommer M:s konservativa falang dominera över den nyliberala? Antropofagi ser fram emot den spännande fortsättningen, som följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar