Antropofagi

fredag 19 maj 2017

Polis-VAB

Antropofagi har som så många andra varit inne på Kevin- och Quickspåret.
 
Christianson & Lambertz går nu på defensiven i DN. Mycket skrämmande detalj är att de skriver:
 
"Dagens Nyheter kan säkert plocka fram ett hundratal utredningar där undertecknad Christianson har varit verksam."
 
Åh. Fy. Fan. Det kan bli många P3 Dokumentär framöver, vad det verkar.
 
Däremot har de rätt i ett argumentationsspår:
 
"Självfallet är det sedan de rättsliga instansernas sak att bedöma om bevisningen håller.
 
/.../
 
Att hovrätten inte ansåg att de tekniska fynden och berättelsen var tillräckliga som bevis ska naturligtvis accepteras. För att någon ska kunna fällas måste skulden vara ställd utom rimligt tvivel.
 
/.../
 
/.../  ingen domstol som prövat bevisningen mot Bergwall funnit att den inte räckt."
 
Ett sinnessjukt stort ansvar ligger hos rättsväsende och ordningsmakt. Ensamma galningar som Christianson ska inte kunna snubbla in i förundersökning efter förundersökning och sätta agendan på falska premisser. Det är liksom nästan inte ens hans fel längre.
 
Som att fortsätta bjuda traktens pedofil på alla barnkalas. Och supa honom full varenda gång.
 
Antropofagi har tidigare drivit tesen att svensk polis suger donky dix. (Läs t.ex. här, här, här, här, här, här, och här.) I Kevin-fallet tycks det som att polisen helt enkelt var för dåliga för att hitta mördaren, och mer eller mindre valde att skylla dådet på två små barn. För att helt enkelt slippa göra sitt jobb.
 
Skylla på barn för att slippa jobba. Lite som VAB. Tvååringen mår strålande, men en ba' "öh hej jag kan tyvärr inte komma in idag det är lite snuvigt här hemma" och tio sekunder senare är en ute i skogen och skådar häger, nötskrika, skäggdopping och hackspett.
 
Det känns plötsligt lite, lite grann som att Antropofagi kastar sten i glashus. Kanske satt bara förundersökningsledaren och skrev Din käpp i ekorrhjulet-inlägg på sin blogg liksom? Och sen när deadline närmade sig var det bara att kasta två små femåringar under bussen för att rädda den egna röven.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar