Antropofagi

tisdag 30 maj 2017

Provokatörsinläggen fortsätter

Aron Flam har ett skämt som går något i stil med:
 
"Vet ni skillnaden på rasism och antisemitism? Rasism är riktat mot lägre stående raser."
 
Det är kul bl.a. eftersom hr. Flam är en judisk elitist. Skämtet gifter sig liksom väldigt väl med hans scenpersona.
 
Antropofagi har tidigare försökt tillämpa en lärdom från The Art of War - lämna alltid en reträttväg - och frågat sig: Vad om mina bekväma, invanda föreställningar om "ras" och IQ inte stämmer?
 
Nu kommer husbloggen SSC och förenar trådarna en smula. Varför var folk från Budapest så smarta? Och uppföljningen: Varför vinner inte Israel fler nobelpris?
 
Kontentan: Ashkenaziska judar har högt IQ. Detta beror på det evolutionära tryck de utsattes för under medeltiden, där judar endast fick arbeta med vad vi idag skulle betrakta som högkvalificerade yrken. De som lyckades väl inom dessa yrken fick många barn. De som inte lyckades så väl svalt kanske ihjäl.
 
Judiska vetenskapsmän under mellankrigstiden stod för ett helt oproportioneligt stort skutt i den vetenskapliga utvecklingen. Sådana skutt som inte tas idag, tydligen.
 
Antropofagi tänker: Om nu judar kan vara smartare, då kan väl andra vara dummare? Då kan väl Aron Flams skämt ha en fet, äcklig jävla kärna av sanning?
 
Antropofagi vill då påminna om: 1) Att vissa människor har lägre IQ är ett argument för generöst utbyggd välfärd och humanistisk livsåskådning; 2) att "ras" inte är samma sak som genetiskt kluster, och att "ras"/IQ-frågan således säger ganska lite om våra föreställningar utifrån fenotypiska skillnader; 3) att miljöfaktorer inklusive påverkan på fostret i livmodern verkar förklara större delen av IQ-skillnader mellan olika folkgrupper: "I en stor studie av utomäktenskapliga barn till ensamstående tyska (vita) mödrar med amerikanska soldater (vita eller svarta) som fäder kunde man inte påvisa någon signifikant betydelse av faderns etnicitet. I denna typ av undersökning undvikes beroende av skillnader i miljö under fosterutvecklingen." 4) Att rasism samvarierar med låg IQ.
 
***
 
I alla fall. SSC gläntar på dörren till att de smartaste människor som levt blev utrotade av nazisterna, och att mänsklig utveckling à la 1920-talet således är en historisk anomali.
 
Antropofagi tänker: Det var förtrycket och antisemitismen som utgjorde det evolutionära trycket som selektera judarna för hög IQ. Men, det var samma antisemitism som sen slog sönder och i stora delar utrotade den europeisk-judiska befolkningen.
 
Så det ska alltså krävas polska och vitryska bönder för att avla fram en supersmart judisk övermänniska? Men sen ska samma dumma jävla bönder slå ihjäl judarna, när dessa precis börjat producera välsignelser för mänskligheten? Är rasismen/antisemitismen då bra eller dålig?
 
Och: Kan vi avla fram en ny super-IQ-befolkning? Kan inte någon riktigt jävla galen diktator, typ Kim Jong-un, ta ansvar för det här? Om nordkoreanerna ändå ska ha det så jävla ruttet, kan väl deras missär i alla fall kanaliseras mot en IQ-selektions-mekanism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar