Antropofagi

onsdag 17 juni 2020

911

Someone please call 911 - blogginlägg!

Vi närmar oss alltså 1000 med stormsteg.

Med anledning av detta vill jag påstå att det vapen Antropofagi vänder mot Chords, lika gärna kan vändas mot Antropofagi. Eller, sagt på ett annat vis, så kan Antropofagis produktion och process förstås som en viss slags explore-exploit-funktion.

Antropofagi hittar ett ämne, och exploaterar det. Då bubblar blogginläggen iväg, typ som när det var slapp vänsteranalys som startade bloggen 2014, eller när alt-right-transitionen skedde under 2017, vilket ledder till en rekordstor skörd av inlägg samma år.

När en intellektuell arena är grundligt exploaterad, så infinner sig viss fatigue. Då blir det färre inlägg.

Och ack, cirkelslutningen när så Samsara-som-Libido/Mortido-förstått-som-det-dopaminerga-systemet-förstått-som-exploit/explore-dikotomin trillar in - i nämna Chords-recension - så är det också möjligt att åstadkomma den ultimata introspektionen, och analysera ihjäl sig själv.

Men, detta vore ju givetvis en ultimat Mortido-handling, eftersom "introspektion" är en känd arena, och således skulle detta vara att exploita en redan över-exploaterad resurs.

Så, vi skiter i att ringa 911. Så slipper vi att en polis sitter på vår nacke tills vi dör, medans vi ropar på vår mamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar