Antropofagi

torsdag 14 oktober 2021

Gigachad möter Gigastacy

Stefan Krakowski har skrivit en bok om incels. Det är den sämst skrivna boken sen Bornemarks Det omätbaras renässans, men innehållet är för all del intressant. Få nyheter men desto mera sorg.

Den stora frågan är: Hur understår sig en Gigachad av Krakowskis proportioner att skildra incelrörelsen? Jag menar, se på honom:

Gigachad!

Den här mannen kan ögonknulla ihjäl en häst, och få flickor att skriva trosdrypande poesi om vad som nu än döljer sig under den läckra koftan. (En hårig bringa, måntro?) Dessutom är han välutbildad och högbetald, överläkare Krakowski, och har för den delen redan ynglat av sig.

Kan en Gigachad någonsin förstå en Truecels upplevelse av världen? Är det inte en skymf redan att han försöer? Borde det inte vara olagligt för en Gigachad att kapitalisera på incelmännens lidande på det här viset?

Totalt sett får boken fem tända ljus i betyg för det intressanta intervjumaterialet. Två ruttna lingon blir det för språket, och strukturen och redigering ges en statligt dödad dansk mink. Överkört höstlöv ges för de märkliga och ganska långa textstycken som är copy-pejstade på flera olika ställen i boken. (Exempelvis är prologen också en del av ett kapitel senare i boken.)

Med det sagt: Kul att belysa utvecklingen mot en allt skevare sexualekonomi. När female-to-male-breeding ration ballar ur är det en ny bronsålder.

***

En ganska intressant aspekt av incelskapet är att många verkar ha asbergers- eller autism-diagnoser. Vi har ju alla läst och förfärats av Kajsa Ekis Ekmans blottläggande av vår tids störta vårdskandal i eminenta Könets existens, och där framgår att den lavinartade ökningen av flickor som vill byta kön till väldigt stor andel består av personer med samma typ av diagnoser. (Relaterat om Ekis Ekman och transfrågan: Kukens ondska.)

Icke att förringa är att Ekis Ekman även är en Gigastacy helt i sin egen rätt:

Gigastacy!

Den "sociala smittan" som verkar ligga bakom ökningen av autistflickor som vill bli pojkar sprids framförallt genom sociala medier och på Internetz, inte minst Tumblr. Mottagandet av Ekmans bok visar på en gravt radikaliserad filterbubbla där galna åsikter förs fram av intellektuellt ohederliga debattörer, som RFSL. Kolla här:

RFSL:s "100 fel i Ekmans bok" säger väl allt... om RFSL. Det är en slapp och osaklig attack som innehåller få om ens några rimligheter. Ekman pekar själv på felen i de hundra felen, och beklagar att vi inte kan ha en sakfrågedebatt istället för pajkastning. En QX-recensent från RFSL försöker karaktärs-mörda Ekman men faller på eget grepp då han synes vara en gris som vill brottas i lera. Och på tal om ingenting framstår RFSL:s ordförande som skrämmande obegåvad.

Translobbyn verkar vara en radikaliserad internetsubkultur som rekryterar autister. Och vad är mer en radikaliserad internetsubkultur som rekryterar autister? That's right. Incels.

Visst är sexualekonomins skevhet en högintressant samhällsfråga. Det är också högintressant att försöka förstå vad som händer när pöbeln utan vidare kan göra sina röster hörda, och när parasitiska memes kan löpa amok bland alla typer av mänskliga sinnen.


I alla tider har det funnits personer som levat i normalfördelningarnas svanstrakter. Nu har de fått kanaler att samordna sig kring sina upplevelser, men inte nödvändigtvis självinsikten eller de intellektuella verktygen att samordna sig kring en korrekt analys av världen.

Flickor blir pojkar och pojkar blir incels.

***

Men det finns ännu en överlappning som är desto läskigare.

Många transmän (dvs. kvinnor som transitionerar till män) känner att de är rätt off. De sätter sitt hopp till könsbyte som den stora lösningen. Många ångrar sig när de inser att de fortfarande är rätt off. Det sociala löser sig inte för att de byter kön, och de kan uppleva sig bli utestängda från de manliga sociala sammanhang som de tror finns. (Jag vågar påstå att det inte finns någon transfobi och att ingen aktiv exkludering pågår. Strukturella felslutet, bara.)

Många incels känner att de är rätt off. De sätter sitt hopp till... Nej just det, det sätter inte sitt hopp till någonting. De ger upp och blir blackpilled, dvs. inser att det är kört och att de aldrig kommer få ligga. De hatar sig själva och i vissa fall kvinnor.

Utöver transmän och incels finns det också transkvinnor - män som transitionerar till kvinnor. De mest högljudda förespråkarna för den mest radikala trans-subkulturen tenderar mig veterligen att vara transkvinnor. Det finns givetvis gott om vettiga transkvinnor, som den nationellt kända och ångerfulla Aleksa Lundberg. Men det finns också transkvinnor som insisterar på att tävla mot biologiska kvinnor i MMA. Det finns transkvinnor som tills nyligen var manliga dömda sexualbrottslingar, som våldtagit, mördat och torterat kvinnor och nu bytt kön för att få hänga med kvinnliga fångar. (T.ex. avtjänat straff på fängelse av högsta säkerhetsklass för män, för att ha strypmördat en kvinna.) Och det finns transkvinnor som hotar att mörda kvinnliga feminister för att dessa är "tranfobiska" när de ifrågasätter det ovanstående. (Exempel; exempel 2.)

Incel?

"TERF" står för "Trans-Exclusionary Radical Feminist."

Transkvinnor tenderar att vara lika brottsbenägna som män, även vad gäller våldsbrott. En brittisk genomgång tyder på att transkvinnor i fängelse ofta är dömda för våldtäkt - knappt 60% av transkvinnor i en given fängelsepopulation, jämfört med knappt 17% av män. (Drygt 3% av kvinnor.) Det kan säkert vara en effekt av att just sexualförbrytare har ett större intresse av att byta kön, och i så fall är kausaliteten att män som är sexualförbrytare oftare vill byta kön för att få komma in i kvinnornas fängelse eller slippa vistas bland manliga fångar (som famously vill döda våldtäktsmän och pedofiler).

Den våldsbejakande transkvinno-rörelsen verkar dela många attribut med den militanta delen av incelrörelsen. De hatar (biologiska) kvinnor - de vill döda (biologiska) kvinnor - och de hatar feminister. De vill även våldta (biologiska) kvinnor.

***

Kan inte bara Gigachad Krakowski och Gigastacy Ekman get it on och ha lite hett heterosex på köksbordet? För oss cis-män som älskar kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar