Antropofagi

tisdag 9 september 2014

En fullkomligt havererad Star Wars-analogi

Jag kan redan inledningsvis erkänna att den Star Wars-analogi som det här inlägget är tänkt att bygga på inte kommer att vara fullkomligt konsekvent. Faktum är att den kommer att vara fullkomligt inkonsekvent. Detta beror främst på att amiral Ackbar var på rebellernas sida, inte på Rymdimperiets, men även på Ulrik Nilssons (m) ännu icke belagda kopplingar till Nation of Islam.

Hur som helst. Kolla in denna mycket komprometterande likhet:

Lika som bär: Amiral Arkelsten.
Sofia Arkelsten är som tagen ur en sci-fi-dystopi. Detta inte minst då hon hetsar för upprättandet av just ett repressivt överstatligt system à la Rymdimperiet. Jag pratar naturligtvis om TTIP, "frihandelsavtalet" som kommer att ge multinationella företag rätt att stämma stater om de begränsar vinster genom t.ex. lagstiftning, miljöregler eller folkhälsohänsyn.

Enligt Dagens ETC går Arkelsten så långt att hon fabricerar siffror om vad gemene man kommer tjäna på TTIP – sjuttonhundra spänn i plånboken, dvs. nära dubbelt så mycket som den sedvanliga populist-tusingen. I själva verket är det gemena män, snarare än gemene man, som kommer att få extra klirr i kassan.

Värre blir det. Jag har redan erkänt att det här blogginlägget kommer sväva ut en smula från den tänkta Star Wars-analogin. Amiral Arkelstens vapendragare, Ulrik Nilsson, ser nämligen ut så här:

Brother Mouzone?
Nilsson, som är den som tillsammans med Arkelsten torgfört lögnen om de där sjuttonhundra kronorna, klär sig strikt enligt Elijah Muhammads föreskrivna dress code. (Precis som t.ex. The Wire-karaktären Brother Mouzone.)

Ulrik Nilsson?
Okej, Nation of Islam är inte Rymdimperiet. Men det är en sjuk jävla sekt med en auktoritär ledare som nära nog skjuter blixtar ur fingrarna. Nuförtiden har Nation of Islam också starka band till scientologirörelsen (som Antropofagi tidigare har bashat här).

Alltså – både Arkelsten och Nilsson vill upprätta någon slags interplanetärt, nyliberalt, panafrikanskt kalifat i och med det fruktade TTIP. Kunde de åtminstone försöka dölja det en smula? Jag menar, det är inte så att SD klär sig i armbindlar med hakkors... Eller oj, jo förresten.

Så vad lär vi oss? What you see is what you get. Om det är ett rymdmonster och en bow tie-terrorist som har skrivit den där checken på sjuttonhundra spänn, då kommer den förmodligen studsa som en jävla pingisboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar