Antropofagi

onsdag 24 september 2014

Fuck SD

Detta är sannerligen inget nytt, men efter att ha begått det klassiska misstaget att kolla på tv-programmet Debatt samt det lika klassiska misstaget att läsa tidningen, känner Antropofagi ett visst behov av att skriva av sig.

Asså är det inte det mest sinnessjuka som finns att antirasism är det nya rasism? Att bli un-friendad på Fejjan för att man sprider rasist-propaganda är 10-talets mest uppmärksammade form av diskriminering, och förtjänar (tydligen) att ens diskuteras som ett seriöst demokratiproblem.

Detta att rasister inte behöver ta ansvar för sina åsikter, eller inte ska behöva ta några som helst (ens sociala) konsekvenser av sina rasistiska uttalanden och sitt rasistiska beteende, det är bortom allt mänskligt förnuft att begripa.

Nej, rasistiska åsikter är ej att likställa med etnicitet, hudfärg, funktionsnedsättning. Nej, Yttrandefrihetsgrundlagen innebär inte att alla kan säga vad som helst utan påföljder. (Då hade kapitel 5, Om yttrandefrihetsbrott, förmodligen inte varit sex paragrafer långt. För att inte tala om 16de kapitlet, Om brott mot allmän ordning, i Brottsbalken, specifikt paragraf 8.) Nej, det ska inte gullas med SD-väljarna, vare sig man anser att de är särskilt sluga eller särskilt dumma i huet.

Rasister är rasister. Rasister har fel. Rasister är farliga. Alla som inte är rasister har ett ansvar för att inte låta rasisterna bestämma grejer. Den som inte är rasist måste vid varje rasistisk yttring påpeka och ifrågasätta den rasistiska yttringen, sakligt men bestämt. Jag vill återigen påminna om 12 Angry Men.

För övrigt anser jag att att kalla saker för ett hot mot demokratin är ett hot mot demokratin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar