Antropofagi

fredag 25 maj 2018

Men vad är DITT förslag!?

Vi borde ha nanorobotar i våra slemhinnor. Dessa ska omvandla insekter som vi får i ögonen och i munnen när vi cyklar till näring. (Vi cyklar inte till näring. Vi omvandlar insekter till näring. När vi cyklar.) Våra kroppar ska då sukta efter att cykla genom skuggiga skogsområden om sommaren.

Vi borde skala upp... Skal! Ha jättestora skal, men normalstora lökar/potatisar/frukter/etcetera. Då måste det finns väldigt mycket tomhet inom varje skal. Så i princip betyder det att vi kommer köpa stora säckar med en liten skalad potatis i. Med lökar är det svårare, eftersom hela frukten (?) sas. är skal. Då kanske vi köper en lite torrare och frasigare säck, som innehåller en lite segare säck, som innehåller massa ljusare och krispigare säckar. Så svävar det löksaft i vakuumet därinne. Vad som finns i den innersta säcken vet ingen. Eller ska jag ställa frågan såhär: Hur liten är den innersta säcken?

Vi borde ge bättre besked. Arbetslösheten? Den är borta i januari! Kärnvapen? Avvecklade sedan 2001! Ebola? Ett missförstånd! Mordvapen? Jaha du menar Nordpolen! Den är täckt av vete till tredje världen.

Vi borde blotta oss lite för mycket. Jag menar inte huden eller gumpen. Jag menar att vi t.ex. välter gravstenar. Vi borde säga det på jobbet och så blir det mycket pinsamt. Vi borde kanske hoppas att nån annan nickar igenkännande men så är icke fallet. Det blir bara tyst och alla tittar ner i sin lasagne. Satan. Vi missbedömde situationen helt.

Vi borde naturligtvis anstränga oss mer. Om alla drar åt ena hållet nudå! Men va? Vissa drar ju åt andra hållet! Lika hårt! Nu står vi bara still.

Vi borde borda mer. Båtar. Långa smäckra skepp från bronsåldern. Det är häpnadsväckande vilka handelsnätverk man upprättade. Det finns tecken av snäckor ända upp i röven på Heliga Birgitta, för fan. Det betyder att romarna och araberna varit där. Det var så matematiken uppfanns.

Vi borde skriva en fabel om att ta avstånd från sin svans. En apa som gör detta. En spindelapa, för vilket svansen är genuint viktig. En sensmoral? Svansen är viktig, för spindelapan, men den är en aforism! Svansen är viktig för oss! Släng inte ut dödshotande rasisttroll med badvattnet, hörrni. De kan vara bra att gripa i grenar med.

Vi borde fetglömma det. Vad? Det! Det!! Fetglömma. Bara fetglömma. Vad var det? Fetglömt.

Vi borde ha mer engagerade föräldrar. Fler föräldramöten. Då behöver vi fler föräldrar. Eller fler möten per förälder. Eller fler små-möten. Alla föräldrar kan ba' va' hemma och runka och så kallar vi det "möten". Möten ikväll? You know it. Rapsoljan i kylen, damtrosorna i mikron. Allt är ready. Bara dra iväg på möten, son. Ain't no thäng.

Vi borde inse att vi inte bara kan kritisera. Det är viktigt att komma med förslag. Ett högsta gott-i-sig, detta. Detta med förslag. Vi borde inse det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar