Antropofagi

torsdag 10 september 2020

Konfirmation

Antropofagi är alls inte främmande för att blåsa i sin egen tuta, vare sig det är eller icke är förtjänt. Nu tillkännages skattesänkningar, vilket erinrar om tidigare prediktioner. Antropofagi skrev:

Vad alla (i mitten) vill, del 1: Skatten.
Alla vill sänka skatten på arbete. Det optimerar ju för röster. Det stora flertalet tänker: Jippi! Den berömda pengen i plånboken! Den 24 skjuts ytterligare några minuter närmare den 25!

En konsensusdriven skattereform kan blir riktigt bra. Reinfeldtregeringen gjorde en ... rejäl impact. På gott och ont. På ont inte minst ett rörigt lappverk av godtycke, disparata avdrag, jobbskatte-, ROT och RUT. Kan man stryka alla enstaka specialintressen och sänka skatt på arbete på bred front så kan många bli glada. Liberalerna för att deras mjäkiga akademikerväljare potentiellt sett får mer payoff för sina högskolepoäng; centern för att deras (både Stureplans- och glesbygds-) -libertarianska anhang får mindre Statlig Stöld per tjänad krona; sossarna för att ekonomin är en maskin och de är mekaniker som älskar att se den skiten snurra; miljöpartiet för att det ska vara dyrt att köpa produkter, men billigt att köpa tjänster.

Så, nu vart detta verklighet med sisådär 13 miljarder.

Antropofagi skrev därefter:

Vad alla (i mitten) vill, del 2: Arbetsrätten.

Alla vill bara bli av med LAS. Miljöpartiet är ju enbart egenföretagande conscious-bloggare (som visserligen gör sina bread and butter-uppdrag för telecom-nazister som säljer övervakningslösningar för tuktande av saudiska homofiler ... skenheliga jävla), samt egenföretagande alternativmedicinare. Plus att "rätt till arbete" för en miljöpartist har ungefär samma nice ring to it som arbeit macht frei.

Centerpartister grindar på på sitt jordbruk; runstenarna är deras personalliggare, och folkfördrivning deras enda uppsägningsanledning. Alternativt säljer libertariansk weed till andra klubbkids som inte heller kan dansa - jobba?

Liberaler är så jävla anställningsbara att de aldrig haft ett jobb mer än tre år ändå.

Socialdemokraterna har automatiserat bort sig själva sedan länge. Och i den mån en sosse-pamp får sparken väntar ändå en konsulttjänst på JKL.

Så vad jag försöker säga är: Fuck LAS och den heliga ko den red in på.

Att underlagsrapporten till Utredningen om en moderniserad arbetsrätt (SOU 2020:30 En moderniserad arbetsrätt) är 666 kb kanske säger någon något. Själva betänkandet föreslår ändrade turordningsregler vid uppsägning, lägre kostnader vid uppsägning, möjlighet att avvika från kollektivavtal, och har beskrivits som en attack på fackföreningsrörelsen.

Nå, som prediktion betraktat är det här såklart inte särskilt imponerande, eftersom den ställdes ett par månader efter januariöverenskommelsen, där utredandet av LAS stipulerades. Och utredningen är inte precis paradigm-hotande mer än i någon slags sluttande plan-hänseende. Men ändå.

Nå, vi får väl se huruvida någon gör något åt socialbidraget snart, på någon slags central nivå, eller om bara allt fler kommuner tar saken i egna händer. Kanske sprider sig Solnamodellen ytterligare?

Nå, vi fortsätter uppföljningen av det här än en annan dag, när mer selektiv bevisföring trillat in att mata mitt confirmation bias med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar